Ta emot frälsningen

Hur blir jag frälst?

Läs inledningstexten från Jesaja 53:5-7 om frälsningen.

Inledning – Jesaja 53:5-7

5 Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.
6 Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men all vår skuld lade Herren på honom.
7 Han blev misshandlad, men han ödmjukade sig och öppnade inte sin mun. Lik ett lamm som förs bort till att slaktas, lik ett får som är tyst inför dem som klipper det, så öppnade han inte sin mun.

Frälsning är inte någonting som kommer av sig självt, det är någonting vi tar emot från Gud som en gåva. Att ta emot frälsningen är början på någonting nytt i ditt liv.

Om nu straffet och skulderna är lagda på Jesus för våra synder, hur gör jag då för att bli frälst?

Tro på Jesus

Sedan förde han ut dem och frågade: “Herrar, vad ska jag göra för att bli frälst?” De svarade: “Tro på Herren Jesus så blir du frälst, du och din familj.” Apostlagärningarna 16:30-31

Grunden för frälsning är att tro på Jesus. Det är genom vår tro på honom som vi får tillgång till Guds nåd.

Att tro Gud om någonting innebär inte att vi enbart intellektuellt eller emotionellt “tror” på Guds existens. Tron är väldigt specifik, den handlar om en relation.

Att tro på Gud är att ha en förtröstan på Gud att han gensvarar när vi sträcker oss efter honom.

Bekänn Jesus som Herre

För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. Romarbrevet 10:9

Bekännelsen är av största vikt. Om du väljer att tro att Jesus är din frälsare så ska det också utgå från din mun. Vad ditt hjärta är fullt av det talar munnen.

Vi tror att Jesus dog på korset för våra synder som ett Guds offerlamm.  Vi tror också att Gud uppväckte Jesus från de döda och att han därigenom vann en evig seger över döden och ondskan.

Låt dig döpas

Den som tror och blir döpt ska bli frälst, men den som inte tror ska bli fördömd. Markusevangeliet 16:16

Tillsammans med tron och frälsningen hör dopet. Dopet är en symbol för begravning, att vi som tar emot frälsningen har korsfästs, dött, begravts och uppstått med Kristus från våra synder.

Om vi tar emot frälsningen från Gud och tror honom så blir vi räddade genom att vi dör bort från vår egen ondska i kraft av blodet som rann på Golgata kors.

Det är viktigt att förstå att ett dop utan tro är värdelöst, en yttre rituell handling frälser inte någon från någonting.

Tagged

Leave a Reply